Przepis przywędrował do nas od Pana Webbera (tak Go nazywa nasz starszy syn), On otrzymał go od Manolo...jest świetny, więc przekazujemy go Wam :)
Składniki:
- 250 g makaronu
- 4 duże pomidory (poza sezonem puszka pomidorów),
- 1 cebula, posiekana
- 2-3 ząbki czosnku, posiekane
- 2-3 fileciki anchois,
- odrobina czerwonego wina,
- garść rukoli,
- sos balsamiczny,
- 8-10 krewetek,
Podsmażcie cebulę. Jak się zeszkli dodajcie anchois i obrane, pokrojone w kostkę pomidory (puszkę pomidorów). Dorzućcie czosnek i wlejcie wino. Niech się wszystko dłuższą chwilę razem pogotuje i zgęstnieje. W międzyczasie ugotujcie makaron. Do sosu dodajcie krewetki i gotujcie przez chwilę. Ugotowany al dente makaron wymieszajcie ze sporą ilością rukoli, skropcie octem balsamicznym i dodajcie sos z krewetkami. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz