piątek, 17 maja 2013

makaron z krewetkami a'la Manolo



Przepis przywędrował do nas od Pana Webbera (tak Go nazywa nasz starszy syn), On otrzymał go od Manolo...jest świetny, więc przekazujemy go Wam :)

Składniki:

  • 250 g makaronu
  • 4 duże pomidory (poza sezonem puszka pomidorów),
  • 1 cebula, posiekana
  • 2-3 ząbki czosnku, posiekane
  • 2-3 fileciki anchois,
  • odrobina czerwonego wina,
  • garść rukoli,
  • sos balsamiczny,
  • 8-10 krewetek,

Podsmażcie cebulę. Jak się zeszkli dodajcie anchois i obrane, pokrojone w kostkę pomidory (puszkę pomidorów). Dorzućcie czosnek i wlejcie wino. Niech się wszystko dłuższą chwilę razem pogotuje i zgęstnieje. W międzyczasie ugotujcie makaron. Do sosu dodajcie krewetki i gotujcie przez chwilę. Ugotowany al dente makaron wymieszajcie ze sporą ilością rukoli, skropcie octem balsamicznym i dodajcie sos z krewetkami. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz