wtorek, 13 marca 2012

zapiekanki babci Rozalii



Uwielbiam, od dziecka.
Dobre na śniadanie, drugie śniadanie, kolację :)

Potrzebujecie: (2 zapiekanki)


  • 4 kromki chleba tostowego (babcia oczywiście robiła ze zwykłego)
  • 2-4 plastry żółtego sera (tu morski)
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mleka
  • trochę masła
  • ketchup (lub wszystko to, czym zechcecie posmarować zapiekankę)


Kromki chleba moczycie w mleku, z obu stron, wkładacie pomiędzy ser, obtaczacie w jajku i wrzucacie na patelnię z rozgrzanym lekko masłem.
Jeśli ser słabo się topi, przykryjcie patelnię na chwilę pokrywką.
Jak się ładnie zrumienią, wykładacie na talerz, smarujecie czym lubicie. Smacznego!


1 komentarz:

  1. jadłem to 2 dni temu, nazywało się inaczej :P ale rzeczywiście bardzo smaczne. polecam :D

    OdpowiedzUsuń