Póki nie spróbowaliśmy, nie wierzyliśmy, że może to być aż tak smaczne!
Składniki:
- 1 pęczek zielonych szparagów
- sok z 1 cytryny lub 50 ml octu winnego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 80 g parmezanu, świeżo startego
- sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Pokrójcie szparagi na wąskie słupki i ułóżcie na talerzu.
Polejcie je octem lub sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i doprawcie do smaku solą i pieprzem. Posypcie parmezanem. Smacznego!
Wygląda fantastycznie!
OdpowiedzUsuńA jak smakuje :)
UsuńNo i już mam pomysł na kolację - dziękuję! :)
OdpowiedzUsuńSmacznego!
OdpowiedzUsuńSmacznego!
OdpowiedzUsuńtak po prostu, doprawić i jeść? fajny pomysł, bardzo mi się podoba:)
OdpowiedzUsuńtak po prostu :) smakuje naprawdę dobrze! :)
OdpowiedzUsuńsuper! o czymś takim jeszcze nie słyszałam, muszę spróbować ;)
OdpowiedzUsuń