czwartek, 14 czerwca 2012

bruschetta z truskawkami, pomidorami i kozim serem



połączenie składników nas zaciekawiło...
i nie rozczarowało :)

Składniki:

  • 200g truskawek
  • 300-400g pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 100g koziego sera do smarowania
  • 1 bagietka
  • kilka listków bazylii do przybrania
  • sól, pieprz


Truskawki i pomidory pokrójcie na dość małe kawałki, z pomidorów usuńcie nasiona.
Czosnek posiekajcie drobno. Wszystko wrzućcie razem do miski, zalejcie oliwą, doprawcie solą i pieprzem.
Bagietkę pokrójcie na kromki, które posmarujcie następnie kozim serem (jeśli nie lubicie, skropcie pieczywo oliwą) i nałóżcie po klika łyżeczek pomidorów z truskawkami i pomidorami.
Gotowe bruschetty wstawcie do piekarnika rozgrzanego do 200'C na ok. 15min, aż się lekko zrumieni skórka bagietki. Po wyjęciu posypcie listkami świeżej mięty. Smacznego!




3 komentarze:

  1. Hmm, hmm, hmm, ale pychota! Uwielbiam! I zapisuję do zrobienia!

    OdpowiedzUsuń
  2. z truskawkami jeszcze nie próbowałam bruschetty, ciekawe połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. doskonałe połączenie, do zrobienia

    OdpowiedzUsuń