Sezon na truskawki w pełni...
potrzebujecie:
- garść liści roszponki
- kilka pokrojonych truskawek
- garstkę orzechów laskowych
- pół czerwonej, małej cebuli pokrojonej w pióra
dressing:
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu winnego (dałam jabłkowy)
- 1 łyżeczka miodu
- sól, pieprz do smaku
Mieszacie w misce wszystkie składniki, polewacie dressingiem. Gotowe :) Smacznego!
Zawsze się takiej bałam. Sałata z truskawkami, wygląda ładnie ale nie mogłam sobie tego wyobrazić. Musze w końcu się przełamać bo wszyscy się zachwycają :)
OdpowiedzUsuńrównie dobrze (a może nawet i lepiej)da radę:
OdpowiedzUsuńszpinak w liściach (czyli świeży)
pomidory koktajlowe
truskawki
no i dressing (na totalnym leniu):
ocet balsamiczny
cukier brązowy
oliwa z oliwek