Delikatna i sycąca.
Składniki:
- 30 dag świeżego dorsza
- 30 dag świeżego łososia
- 100 g małży w białym winie
- 6 szt. krewetek królewskich
- 3 szt. pomidorów
- 120 ml białego wytrawnego wina
- 2 łyżki sosu rybnego
- 3 szt. szalotki
- 8 gałązek świeżego tymianku
- 50 dag masła
- 450 ml wywaru warzywnego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka natki pietruszki
Na patelni rozgrzejcie masło, wrzućcie pokrojoną szalotkę, chwilę podsmażcie i dodajcie czosnek. Następnie wrzućcie pokrojone pomidory pozbawione gniazd nasiennych, dolejcie wino i sos rybny. Chwilę podgotujcie i dodajcie wywar warzywny i tymianek, wymieszajcie wszystko , przykryjcie i gotujcie przez 2 minuty. Dodajcie rybę pokrojoną w spore kęsy, poczekajcie aż zmięknie, ok. 3 minuty, wtedy wrzućcie małże i obrane krewetki. Dodajcie posiekaną natkę. Podawajcie z grzankami. Smacznego!
Mów mi jeszcze. ;)
OdpowiedzUsuńPyszna🍤🍲
OdpowiedzUsuńA krewetki surowe czy gotowane?
OdpowiedzUsuńMogą być surowe, wtedy ugotują się w wywarze.
Usuń