niedziela, 5 sierpnia 2012

jajecznica z kurkami i kozim serem



Czekaliśmy, czekaliśmy i kurek się doczekaliśmy.

Składniki dla dwóch osób:
  • 1-2 szalotki,
  • 15 dag kurek,
  • 100 ml śmietany 30%,
  • 4 jaja
  • ok 5 dag koziego sera, użyliśmy dojrzewającego
  • sól, pieprz

Posiekajcie szalotkę i podsmażcie ją na maśle, dodajcie śmietanę i smażcie jeszcze ok 2 min. Wrzućcie kurki (wcześniej je umyjcie pod bieżącą wodą, namaczane przejdą wodą i utracą swój smak, osuszcie) i trzymajcie na patelni ok 4 min. Roztrzepcie w miseczce jaja i wlejcie na patelnię, czekajcie aż się jajka zetną, tak jak lubicie. Posólcie i popieprzcie, posypcie rozdrobnionym serem kozim. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz