Świetna zupa na ciepłe dni...
Składniki:
- 3-4 pokrojone w kostkę ogórki gruntowe
- 120g gęstego jogurtu
- starta skórka z 1/2 cytryny
- 2-3 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz
- 1/4 łyżeczki pasty wasabi (opcjonalnie)
- oliwa z oliwek
- czerwona papryka w proszku
Ta zupa jest piękna!
OdpowiedzUsuńZakochałam się w niej...
zdjęcia? prześliczne.
OdpowiedzUsuńa chłodnik? bardzo ciekawe połączenie. ale podejrzewam, że nieźle smakowite, orzeźwiające. i zachwycające swoją prostotą.
Uwielbiam chłodniki ale jeszcze nie próbowałam z dodatkiem cytryny. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńNajbardziej to nas interesuje wasabi w tym daniu:) bardzo bardzo lubimy Was czytac! I podziwiamy za regularnosc:) pozdrowienia z warszawy!
OdpowiedzUsuńNa ostro musi być :) Justyna woli opcję bez zielonego piekła. Dzięki za dobre słowo. Wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy!
UsuńTe oczka oliwy spoglądają na mnie uwodzicielsko. Wiem, że opór jest zbędny, więc pędzę do sklepu.
OdpowiedzUsuńSmacznego! :)
UsuńŚwietny jest Wasz chłodnik! Wygląda prześlicznie i składniki super do siebie pasują. Wasabi dodaje pikanterii, coś dla Nas :D
OdpowiedzUsuńCieszymy się, pozdrawiamy!
Usuń