Proste jesienne danie z nutką ze wschodu...
Składniki:
- 250 g makaronu chińskiego, daliśmy spaghetti
- 1 duża cebula, pokrojona w pióra
- 100-150 g pieczarek posiekanych
- 1 ząbek czosnku, wyciśnięty
- 2-3 łyżki białego octu winnego
- 2 łyżeczki miodu
- sos sojowy, do smaku
- oliwa
Ugotujcie makaron wg przepisu na opakowaniu. Przelejcie zimną wodą i odstawcie.
W głębokiej patelni rozgrzejcie oliwę i wrzućcie cebulę, zmniejszcie ogień na średni i smażcie, aż się cebula zbrązowieje i zrobi się słodka. (ok. 4-5 min). Dodajcie pokrojone pieczarki, wymieszajcie z cebulą, dodajcie czosnek i smażcie, aż pieczarki zbrązowieją. Dodajcie miód i ocet winny, wymieszajcie. Wrzućcie makaron, wymieszajcie i skropcie porządnie sosem sojowym. Smacznego!
Od dziś zaczynam obserwować Wasz blog! Świetne przepisy, piękne zdjęcia. Od razu zachciało mi się gotować i .... jeść! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńBardzo nas to cieszy, dziękujemy! Taki był nasz zamysł, zagonić Was do garów :) Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy jak najczęściej!
OdpowiedzUsuńMiód i sos sojowy? Zaskakujące połączenie. Muszę kiedyś spróbować :)
OdpowiedzUsuńbardzo zachecajacy przepis. siwetny blog. pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPrezentuje się niezwykle kusząco!
OdpowiedzUsuńTakie połączenie przypada mi do gustu. Wygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńMuszę to ugotować!
OdpowiedzUsuńjestem wlasnie po obiadku z powyzszego przepisu. mysle ze moglam dluzej podsmazyc cebulke i chyba przesadzilam z iloscia ciemnego sosu sojowego bo zabil cala slodycz dania. jednakze musze przyznac ze bardzo sycace :) brakowalo mi tylko.. mięska jakiegos :) nastepnym razem dokroję kielbaski. dziekuje Wam slicznie za przepis.
OdpowiedzUsuńZjadłam z innym makaronem, bo chińskiego akurat nie miałam, a zamiast miodu użyła syropu z agawy. Proste i pyszne danie.
OdpowiedzUsuńJestem tutaj pierwszy raz i pod ogromnym wrażeniem. Dania same zachęcają do zrobienia i wydają się być naprawdę łatwe w przyrządzeniu (choć ja patrzyłam na razie na same makarony, ponieważ uwielbiam) i jestem zachwycona. Dziś lecę do kuchni:)
OdpowiedzUsuńDziękujemy bardzo za miłe słowa :) Zapraszamy do odwiedzenia zatem również pozostałych zakładek menu, chociaż wybór makaronów rozumiemy świetnie, bo też za nimi przepadamy! Pozdrawiamy serdecznie i witamy! :)
UsuńRobiłam dzisiaj to danie i jestem zachwycona. Dodałam do tego jeszcze kurczaka - też pasuje.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam. :)
Super, cieszymy się :)
UsuńMakaron przyrządzony- przepyszne danie! Dałam jednak makaron pełnoziarnisty-też pasuje.
OdpowiedzUsuńTeraz zabieram się za Waszą tartę z malinami.
Cieszymy się, że smakował...trochę o nim zapomniałam, chyba niebawem nadrobimy ;) Dzięki!
UsuńDziękuj za przepis wszedł na stałe do mojego menu. Polecam go wszystkim gorąco!Ja jeszcze tylko posypuje porwana natka pietruszki, pięknie się prezentuje i smakuje wybornie.
OdpowiedzUsuńCieszymy się bardzo, że tak smakuje i że "stare" przepisy nie odeszły do lamusa :) Pozdrawiamy!
Usuńuwielbiam to danie :) :)
OdpowiedzUsuńCieszymy się :) Pozdrawiamy!
UsuńDodałam trochę chili i super. 10 min i gotowr
OdpowiedzUsuńA jeżeli nie mam octu winnego to co mogę dać ? Jablkowy,balsamiczny czy cytryne badz limonke? Co lepsze
OdpowiedzUsuńJabłkowy będzie OK.
Usuń