niedziela, 4 listopada 2012

jajecznica z sardynkami na chlebie


Śniadanie z nutką morską :)

Składniki: 


  • 4 jaja
  • 4 wędzone sardynki
  • garść kiełków, daliśmy z rzodkiewki
  • garść szczypiorku
  • masło
  • 4 pajdy chleba
  • sól, pieprz


Z jajek zróbcie na patelni jajecznicę, doprawcie ją solą i pieprzem. Kromki chleba posmarujcie masłem, ułóżcie na nich jajecznicę, rozłóżcie następnie kiełki, połóżcie po 2 sardynki na pajdę, posypcie szczypiorkiem. Smacznego!




14 komentarzy:

  1. Piękny blog, wspaniałe zdjęcia, pyszne dania. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. jajecznice fascynują mnie od zawsze. co dom to inne jajecznicowe kombinacje. mój mąż serwuje mi bardzo bogate jajecznice (z kiełbasą, czerwona papryką, odrobiną sera żółtego i... cynamonu!). w moim rodzinnym domu jajecznicę jadało się z musztardą lub pomidorami. Twoje wydanie intryguje. bardzo!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niby tylko jajecznica, prawda? Kilka dodatków i otrzymujemy specjały :)

      Usuń
  3. Cannot read the recipe, but the photo gives me a great idea - must try this!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Thanks. Try google translate on the right side. Let me know if it doesn't work.

      Usuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajny pomysł poza tym, że na zdjęciu są szprotki a nie sardynki ;P

    OdpowiedzUsuń