środa, 20 lutego 2013

krewetki w sosie ananasowym z curry


Szybka i smaczna przystawka.

Składniki:


  • 20 dag obgotowanych krewetek
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżeczki curry
  • 50 ml soku z puszki ananasów
  • 1 plaster ananasa z puszki
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka sosu chili (opcjonalnie)
  • natka pietruszki do dekoracji


Wszystkie składniki wrzućcie do malaksera i zmiksujcie na gładką masę. Przelejecie ją do kieliszków/kokilek, włóżcie 1-2 krewetki, udekorujcie natką. Smacznego!



4 komentarze:

  1. Nigdy nie jadłam krewetek i muszę to zmienić, bo to musi być arcypyszne :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zachęcamy do naprawy tego kolosalnego błędu! :)

      Usuń
  2. Mmmmniam...krewetki moje ukochane, zawsze mi brakowało pomysłu jaki sos podać, na wieczorny gardening idealny przysmak do wina! Sąsiadka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ha! To już czekamy na lato i wizytę u Was :) Pozdrawiamy!

      Usuń