Szybka i smaczna przystawka.
Składniki:
- 20 dag obgotowanych krewetek
- 4 łyżki śmietany 18%
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżeczki curry
- 50 ml soku z puszki ananasów
- 1 plaster ananasa z puszki
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka sosu chili (opcjonalnie)
- natka pietruszki do dekoracji
Wszystkie składniki wrzućcie do malaksera i zmiksujcie na gładką masę. Przelejecie ją do kieliszków/kokilek, włóżcie 1-2 krewetki, udekorujcie natką. Smacznego!
Nigdy nie jadłam krewetek i muszę to zmienić, bo to musi być arcypyszne :D
OdpowiedzUsuńZachęcamy do naprawy tego kolosalnego błędu! :)
UsuńMmmmniam...krewetki moje ukochane, zawsze mi brakowało pomysłu jaki sos podać, na wieczorny gardening idealny przysmak do wina! Sąsiadka :)
OdpowiedzUsuńHa! To już czekamy na lato i wizytę u Was :) Pozdrawiamy!
Usuń