Danie, które najlepiej wpasowuje się w nazwę naszego bloga...typowy eintopf :)
Na końcówkę zimy jak znalazł!
Składniki:
- 500 g kiełbasy, pokrojonej w plastry
- 2 cebule, pokrojone w pióra
- 4 ząbki czosnku, posiekane
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1,5 l bulionu drobiowego
- 500 g kapusty kiszonej, odsączonej
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- sól, pieprz
Kiełbasę wrzućcie na rozgrzaną patelnię o grubym dnie i smażcie ok. 8 minut, aż zrumienią się z obu stron. Wyjmijcie kiełbasę i odstawcie. Na patelnię wlejcie oliwę i wrzućcie cebulę. Smażcie ok. 5 minut, dorzućcie czosnek i smażcie jeszcze ok. 3 minuty. Zalejcie wszystko bulionem, zagotujcie, po czym zmniejszcie ogień i gotujcie ok. 10 minut, bez pokrywki. Dodajcie kapustę, przecier i kiełbasę, dobrze wymieszajcie i gotujcie jeszcze 10 minut. Posólcie i popieprzcie do smaku. Smacznego!
taki trochę kapuśniak z kiełbasą :) wygląda zupełnie smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPotwierdzamy, smakował zupełnie dobrze :) Pozdrawiamy!
OdpowiedzUsuńPyszny polski jednogarnkowiec, na zimię idealny ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńNagotowaliśmy na 3 dni :) Takie dania nam się nie nudzą. Pozdrawiamy!
UsuńPyszny i bardzo syty mimo, że nie ma w nim ziemniaków.
OdpowiedzUsuńsuper blog, będę wpadać częściej :) pozdrawiam!!!
OdpowiedzUsuńCieszy się, że się podoba :) Zapraszamy i pozdrawiamy!
Usuń