Jak mamy w weekend trochę więcej czasu na śniadanie, lubimy przygotować sobie razem coś pożywnego.
Składniki:
- 300 g pieczarek, umytych i pokrojonych
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 100 g ricotty
- sól
- pieprz
- masło
- oliwa
- 2 jajka
Na patelni rozgrzejcie masło, dodajcie kapkę oliwy, żeby się nie spaliło. Wrzućcie pieczarki i czosnek, smażcie ok. 5 minut. Dodajcie sól i pieprz, smażcie aż się soki zredukują, a pieczarki będą brązowe.
Zdejmijcie z ognia, odstawcie do ostygnięcia, następnie delikatnie wymieszajcie z ricottą.
Rozbełtane jajka wrzućcie na rozgrzane masło, smażcie po 2-3 minuty z każdej strony. Omlety niech chwilkę ostygną, nałóżcie masę pieczarkową, zawińcie. Smacznego!
Ale cudownie podane i zawinięte te omlety!! Proste a wygląda niezwykle wykwintnie. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDziękujemy i pozdrawiamy!
UsuńJakie apetyczne zdjęcia ! Super przepis :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy i polecamy! :)
Usuńwygląda na śniadanie idealne, jeszcze bardziej idelanie by było gdyby kto mi takie śniadanie do łóżka podał :)
OdpowiedzUsuńNam się marzy w ogóle śniadanie w łóżku :) Z dwójką szalejących wciąż dzieci jest to jak na razie średnio wykonalne ;) Pozdrawiamy!
Usuń... smażone pieczarki na śniadanie...?! Wykwintna przystawka , to rozumiem.
UsuńW omlecie? Czemu nie? Były pyszne!
UsuńWygląda wprost przepysznie! Kocham wszelkie smażone grzybki :D Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńSuper wyglada
OdpowiedzUsuńSzykuje w weekend