Postanowiliśmy go w końcu upiec...bananowy chleb. Dodaliśmy trochę orzechów, żeby złamać smaki.
Składniki:
- 3 dojrzałe banany, wyciśnięte praską do ziemniaków
- 1/3 szklanki rozpuszczonego masła
- 3/4 szklanki cukru
- 1 jajko, roztrzepane
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki orzechów włoskich, lekko pokruszonych
W dużej misce połączcie ze sobą banany, masło, cukier, jajko, wanilię, wymieszajcie drewnianą łyżką. Dodajcie sodę i sól. W dużej misce połączcie ze sobą banany, masło, cukier, jajko, wanilię, wymieszajcie drewnianą łyżką. Dodajcie sodę i sól. Następnie dosypcie mąkę, wymieszajcie łyżką. Wrzućcie orzechy, wymieszajcie.
Keksówkę wysmarujcie masłem, następnie wyłóżcie paskiem papieru do
pieczenia, który też posmarujcie masłem. Wyłóżcie masę. Wstawcie do piekarnika
rozgrzanego do 180’C i pieczcie przez 1 godzinę.
Na deser po deserze polecamy filiżankę Waszej ulubionej kawy. My ostatnio rozsmakowaliśmy się w Espresso La Bomba od Johan & Nyström. Domieszka robusty powoduje, że otrzymujemy bombowe uderzenie kofeiny . W smaku przyjemna goryczka z nutą kakaową. Rewelacja. Kawę znajdziecie w sklepie coffeedesk.pl Smacznego!
Na deser po deserze polecamy filiżankę Waszej ulubionej kawy. My ostatnio rozsmakowaliśmy się w Espresso La Bomba od Johan & Nyström. Domieszka robusty powoduje, że otrzymujemy bombowe uderzenie kofeiny . W smaku przyjemna goryczka z nutą kakaową. Rewelacja. Kawę znajdziecie w sklepie coffeedesk.pl Smacznego!
cudne, minimalistyczne zdjęcia.
OdpowiedzUsuńach! poczęstuję się kawałeczkiem.
Dziękujemy, polecamy i pozdrawiamy! :)
UsuńZdjęcia czarujące, w prostocie urok :)
OdpowiedzUsuńNo i bohater na zdjęciu niczego sobie, smakowity :)
Dziękujemy za miłe słowa :) Bohater zniknął z talerza w tempie dość szybkim :) Pozdrawiamy!
Usuńdziękujemy za dołączenie do naszego konkursu!Pozdrawiamy i życzymy powodzenia :)
OdpowiedzUsuń