Wiadomo nie od dziś, że szparagi bardzo lubią się z jajami :)
Dla złamania smaków dodaliśmy odrobinę musztardy na grzankę. Śniadanie mistrzów!
Składniki:
- 4 kromki chleba, jaki lubicie
- odrobina musztardy
- 4 jajka
- kilka szparagów
- szczypta soli
- szczypta cukru
- łyżeczka soku z cytryny
- pieprz cytrynowy
Jajka usmażcie na patelni. Szparagi umyjcie, urwijcie zdrewniałe końcówki, pokrójcie na kawałki. Wrzućcie do wrzątku z solą, cukrem i sokiem z cytryny. Ugotujcie al'dente, 3-5 minut. Opieczcie chleb w tosterze, lub na suchej patelni. Posmarujcie cienko musztardą, ułóżcie jajko, szparagi, wszystko popieprzcie i posólcie. Smacznego!
Jajka są, szparagi są, musztarda jest, więc dzięki Wam mam pomysł na jutrzejsze śniadanie! :)
OdpowiedzUsuńSmacznego! :)
Usuń