No i jak tu nie kochać Włochów? Prosto, szybko i smacznie. Kolejne nasze odkrycie z "The Silver Spoon".
Składniki:
- 150 ml śmietany 30%
- 200 g świeżych pomidorów, cienko pokrojonych, bądź z puszki, odsączone
- 2 łyżki domowego pesto, przepis TU
- 250 g makaronu rigatoni
- 20 g startego parmezanu
Makaron ugotujcie w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Do rondla o grubym dnie wlejcie śmietanę, dodajcie pomidory i gotujcie na średnim ogniu ok. 10 minut. Zdejmijcie garnek z ognia i dodajcie pesto, wymieszajcie. Wyłóżcie makaron na talerze, posypcie parmezanem i polejcie sosem. Wymieszajcie. Smacznego!
świetne proste danie:)
OdpowiedzUsuńPrawda? Zachęcamy do zrobienia! :)
UsuńProsto, a pysznie. Lubie takie dania!
OdpowiedzUsuńOj my też :) Pozdrawiamy!
Usuń