Świetne rozwiązanie dla tych, którzy nie mają czasu na zagniatanie kruchego ciasta :)
Szybka przystawka, lunch, czy zagryzka do wieczornego wina.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego, 275 g
- 2 pomidory
- 3-4 łyżki domowego pesto (przepis TU)
- białko z 1 jajka
- sól
- pieprz
- kilka liści bazylii
- kilka płatów parmezanu
Rozgrzejcie piekarnik do 180'C.
Przygotujcie pesto wg przepisu. Ciasto podzielcie na 3 równe części. Na każdej wyznaczcie nożem ramkę o boku 2 cm, nie przecinając ciasta! Pomidory umyjcie, osuszcie i pokrójcie w plastry. Środek ciasta posmarujcie pesto, ułóżcie na tym pomidory. Boki ramki posmarujcie białkiem jajka. Wstawcie do piekarnika na 20 minut. Posólcie i popieprzcie do smaku, posypcie bazylią i parmezanem. Smacznego!
Proste, a pyszne. Tak jak lubie!
OdpowiedzUsuńCudowna, chętnie bym ją zjadła :)
OdpowiedzUsuńZachęcamy do zrobienia zatem! :)
Usuńo kurcze! pycha! :)
OdpowiedzUsuńcieszymy się :)
Usuń