Lekki, letni makaron.
Składniki:
- 250 g makaronu, użyliśmy spaghetti
- 1 żółta papryka, pokrojona w grubą kostkę
- 1 zielona papryka, pokrojona w grubą kostkę
- 8-10 pomidorków koktajlowych, przeciętych na pół
- 2 małe cukinie, pokrojone w kostkę, bądź słupki
- oliwa
- natka pietruszki, posiekana
- sól, pieprz
- 80 g ricotty
Rozgrzejcie piekarnik do 210'C. Na blaszce wyścielonej folią aluminiową, wyłóżcie paprykę i pomidorki. Skropcie porządnie oliwą i posólcie. Wstawcie do pieca na ok. 20 minut, potem dodajcie cukinię i pieczcie jeszcze 5 minut. Ugotujcie makaron wg przepisu na opakowaniu. Upieczone warzywa przełóżcie do głębokiej patelni, dolejcie 1/4 szklanki wody z gotowania makaronu, dodajcie makaron, wymieszajcie, posypcie pietruszką, dodajcie do smaku sól i pieprz i wyłóżcie na talerze. Wszystko posypcie pokruszoną, bądź pokrojoną ricottą. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz