Sezon grzybowy rozpoczęty. Postanowiliśmy sprawdzić jakie sposoby na te pyszności z lasu mają Włosi :)
Przepis z "The Silver Spoon".
Składniki:
- 200 g kurek, oczyszczonych i umytych
- 1 puszka pomidorów, odsączonych
- 250 g makaronu, my użyliśmy muszli
- 1 ząbek czosnku (daliśmy 2 bo lubimy)
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
Na patelni rozgrzejcie masło z oliwą, wrzućcie czosnek i kurki, smażcie ok. 5 minut mieszając. Dodajcie pomidory, posólcie i popieprzcie, przykryjcie, zmniejszcie ogień i duście ok. 20 minut. Ugotujcie makaron wg przepisu na opakowaniu. Dodajcie do sosu natkę a następnie makaron, wymieszajcie. Smacznego!
Super wygląda:)) Tego lata pokochałam kurki, do tej pory jakoś nie byłam do nich specjalnie przekonana, ale kilka świetnych przepisów zmieniło moje podejście:) Ostatnio wyszperałam u Cooki fantastyczny przepis na makaron z tymi grzybkami (lik pod moim nickiem, jakbyś chciała sprawdzić;)) natomiast na następny raz wpisuję w kalendarz Twój przepis:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie i keep up good workin' !!
Dziękujemy i życzymy jeszcze wielu wspaniałych przygód z kurkami :)
Usuńuwielbiam takie jesienne makarony ;)
OdpowiedzUsuńmy też ;) pozdrawiamy!
UsuńWygląda obłędnie !!!
OdpowiedzUsuńDzięki, polecamy! :)
UsuńSuper przepis. Wczoraj zrobiłem. Wyszło super
OdpowiedzUsuńCo Włosi, to Włosi :) Nam też bardzo smakował, pozdrawiamy!
Usuń