Świetna i szybka przystawka podpatrzona u łakomych Włochów :)
Składniki:
- 300 g świeżych brązowych pieczarek
- 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- świeżo mielony pieprz
- 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
Pieczarki umyjcie, osuszcie i pokrójcie w cienkie plastry. Ułóżcie na talerzu, polejcie oliwą, sokiem z cytryny, doprawcie solą i pieprzem. Posypcie szczypiorkiem. Smacznego!
Bardzo udany pomysł :)
OdpowiedzUsuńPrawda? Ach Ci Włosi :)
UsuńPopatrz, popatrz, nawet żem nie wiedziała, że za PRLu, w Polsce, się włoskim żarciem zajadałam ;)
OdpowiedzUsuńMój stary by mnie z domu wywalił za takie coś :)
OdpowiedzUsuńProponujemy zatem zjeść po kryjomu :)
Usuń