Idealna na śniadanie, czy też w większej ilości na obiad.
Składniki:
- 150-200 g świeżego łososia
- 4 kromki pieczywa, jaki lubicie
- 1 awokado, pokrojone w plastry
- 1 pomidor
- 1/2 czerwonej cebuli posiekanej w pióra
- 4 liście sałaty
- 1 jajko, ugotowane na twardo
- 2-3 łyżeczki kaparów
- 4 łyżeczki słodkiej musztardy (lub takiej jaką lubicie)
- sól
- pieprz
- cytryna
- oliwa
Łososia posólcie i popieprzcie, skropcie oliwą i usmażcie na grillowej patelni, ok. 2-3 minuty z każdej strony (w zależności od grubości mięsa). Zdejmijcie skórę, mięso podzielcie na 4 porcje. Kromki chleba również skropcie oliwą i podpieczcie na patelni, aż się zrumienią, ok. 30 sekund. Na grzankę wyłóżcie sałatę, pomidora, awokado, usmażonego łososia, cebulę, kapary i 1/4 ugotowanego jajka. Posólcie i popieprzcie do smaku, rybę skropcie cytryną i wyłóżcie na nią musztardę. Smacznego!
Kanapka CUDO :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy! Pozdrawiamy :)
UsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń