Kolejna wersja sycącego śniadania w postaci kanapki.
Składniki:
- 2 bułki, użyliśmy ciabatty
- garść rukoli
- 2 jajka
- 4 plastry szynki dojrzewającej
- oliwa
- 1/4 szklanki octu
- sól, pieprz
Szynkę podsmażcie na patelni, aż zrobi się chrupiąca.
Zagotujcie wodę w rondlu, dodajcie ocet. Jajka wbijcie najpierw do miseczki, potem przelejcie je delikatnie do gotującej wody z octem. Gotujcie ok. 3 minut, aż się białko zetnie, żółtko powinno być płynne w środku.
Bułkę skropcie oliwą, wyłóżcie rukolę, szynkę i jajko. Skropcie ponownie oliwą, posólcie i popieprzcie. Smacznego!
mega apetyczne.
OdpowiedzUsuńPotwierdzamy, smaczne było ;) Pozdrawiamy!
UsuńJajko w koszulce z płynnym rozlewającym się na całość żółtkiem - niebo w gębie :D
OdpowiedzUsuńPrawda? :)
UsuńMega smaczne!
OdpowiedzUsuńCieszymy się, że smakuje :) Pozdrawiamy!
Usuń