pappardelle z brukselką i suszonymi pomidorami
Makaron z kapustą? Dlaczego nie? :)
Składniki:
- 250 g makaronu pappardelle
- 300 g brukselki, umytej i przekrojonej na pół
- 80 g suszonych pomidorów, posiekanych
- 1 ząbek czosnku, posiekany
- 100 ml bulionu warzywnego
- 150 ml śmietany 30%
- oliwa
- sól, pieprz
- garść uprażonych migdałów
Brukselkę obgotujcie w osolonej wodzie, 5-6 minut. Ugotujcie makaron wg przepisu na opakowaniu. Na rozgrzaną oliwę wrzućcie pomidory i czosnek, podsmażcie chwilę, dodajcie obgotowaną brukselkę, posólcie i popieprzcie. Zalejcie wszystko bulionem. Kiedy wszystko się zagotuje, dodajcie śmietanę. Dodajcie ugotowany makaron, wymieszajcie wszystko. Wyłóżcie na talerze i posypcie uprażonymi migdałami. Smacznego!
Bardzo apetyczne :) Nie łączyłam nigdy brukselki z pomidorami..ciekawa jestem efektu :)
OdpowiedzUsuńPolecamy spróbować zatem :) Pozdrawiamy!
UsuńWłaśnie mi się sos redukuje, bo dałam zamiast śmietany jogurt naturalny... :) O rany jaka jestem głodna! Od rana myślałam o tym daniu, za jakieś 15 minut będzie gotowe. Dziękuję za przepis!
OdpowiedzUsuńNie wiem czy poprzedni komentarz się wgrał... :(
OdpowiedzUsuńOd rana myślałam o tym dniu! Za 15 minut będzie gotowe, sos się redukuje, bo dodałam jogurtu naturalnego. :) Dziękuję za ten przepis!!!!
Smacznego! :)
UsuńA dziękuję! :D
UsuńWyszło taaakie... No wyszło takie, że zjadłam wszystko sama... :) MEGA!
Cieszy nas to bardzo! Pozdrawiamy :)
UsuńBardzo fajne połączenie 😊 bylo pyszne 🥰
OdpowiedzUsuń