Kupiliśmy za dużo mascarpone do ciasta :) Postanowiliśmy użyć go do szybkiego makaronu.
Składniki:
- 250 g makaronu, jaki lubicie
- 250 g pieczarek, umytych i pokrojonych w plastry
- 120 g mascarpone
- 200 g świeżego szpinaku
- 3-4 ząbki czosnku
- oliwa
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól
- pieprz
Ugotujcie makaron wg przepisu na opakowaniu. Na rozgrzaną oliwę wrzućcie na 30 sekund czosnek, dodajcie pieczarki i gałkę, smażcie ok. 5-7 minut. Dodajcie szpinak i czekajcie, aż się liście zredukują. Dodajcie mascarpone, 1/3 szklanki wody z gotowania makaronu, sól, pieprz. Dodajcie ugotowany makaron, wymieszajcie wszystko, wyłóżcie na talerze i popieprzcie świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!
Ależ wyglada apetycznie ;-)
OdpowiedzUsuńDzięki! Dobry był :)
Usuńbardzo lubię makaronowe dania:)
OdpowiedzUsuńMy też ;) Pozdrawiamy!
Usuńwygląda niezwykle apetycznie!
OdpowiedzUsuńDziękujemy :)
Usuń