Na przepis wpadliśmy w internecie, szukając czegoś orzeźwiającego na wysokie temperatury. Wypróbowaliśmy, nam smakuje bardzo, puszczamy zatem przepis dalej w świat!
Składniki:
- 2 szklanki pokrojonego rabarbaru
- 3/4 szklanki cukru
- 3/4 szklanki wody
- sok z 2-3 cytryn
- woda, kostki lodu
- 3-4 plastry cytryny
- 2-3 gałązki rozmarynu
W rondlu zagotujcie ze sobą rabarbar z cukrem i wodą. Zmniejszcie ogień i gotujcie ok. 5-10 minut. Przecedźcie przez sito, do powstałego płynu dodajcie sok z cytryny, ostudźcie. Powstała Wam baza do lemoniady. Teraz od Was zależy jak bardzo słodką, wyrazistą w smaku chcecie ją pić, w zależności od tego dodajcie wody czy też lodu. Dodajcie rozmaryn i plastry cytryny. Wstawcie do lodówki. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz