Potrawa doskonale znana wszystkim wielbicielom wołowiny. My również do nich należymy, więc nie mogło jej tu zabraknąć. Postanowiliśmy jedynie zmienić sposób jej podania.
Składniki:
- 300 - 400 g wołowiny, użyliśmy rostbefu
- garść rukoli
- 2 łyżki kaparów
- oliwa
- ocet balsamiczny
- parmezan
- sól
- pieprz
Wołowinę przemroźcie w zamrażarce przez ok. 1 godzinę. Rukolę obtoczcie w oliwie. Wołowinę pokrójcie w cienkie plastry i następnie rozbijcie lekko dłonią. Małe porcje rukoli zawińcie w plastry mięsa. Posólcie wszystko, popieprzcie, skropcie oliwą i octem balsamicznym. Wyłóżcie kapary i posypcie parmezanem. Świetnie smakuje z białym pieczywem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz