Jedno z najbardziej klasycznych połączeń, proste i szybkie w wykonaniu. Słony smak boczku postanowiliśmy złamać...cukrem!
Składniki:
- pęczek szparagów
- 8-10 plastrów wędzonego boczku
- cukier trzcinowy
Szparagi umyjcie, odetnijcie zdrewniałe końcówki, osuszcie. Każdy szparag zawińcie w plaster boczku, ułóżcie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypcie cukrem. Pieczcie ok. 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 200'C. My swoje zjedliśmy na śniadanie w towarzystwie jajka na miękko. Smacznego!
Połączenie, za które dałabym się pokroić :)
OdpowiedzUsuń:) Też je lubimy! Pozdrawiamy!
UsuńWykwintne śniadanko! Dałabym wszystko za nie!
OdpowiedzUsuńOj, też tęsknimy za szparagami ;) Pozdrawiamy!
Usuń