Na poniższy przepis wpadliśmy oglądając kuchnię +, program "Sezon na świeżość" Anny Olson. Bardzo nas zaciekawił, więc postanowiliśmy go dla Was i dla siebie sprawdzić :) Nam smakuje bardzo, pora na Was!
Składniki:
- 1 szklanka komosy ryżowej (u nas pół na pół biała z czerwoną)
- 1 upieczona czerwona papryka
- 1/4 szklanki posiekanych zielonych i czarnych oliwek
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- łyżka świeżego, posiekanego oregano
- łyżka kaparów
- 1 posiekany ząbek czosnku
- 2-3 fileciki anchois
- łyżeczka płatków chili (opcjonalnie)
- oliwa z oliwek
- pieprz, sól
- 700 g filetów z soli lub mintaja
- 2 szalotki, pokrojone na plasterki
- 2 gałązki świeżego oregano
- 1 szklanka białego, wytrawnego wina
- 2 łyżki masła
- pieprz, sól
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz