Postanowiliśmy zmierzyć się z gołąbkami. Zasmakowaliśmy ostatnio w komosie ryżowej, więc użyliśmy jej do wypełnienia gołąbków.
Składniki:
- 8 liści kapusty włoskiej, jarmużu
- 1 szklanka komosy
- 1/2 szklanki pokruszonej fety
- 1/4 szklanki posiekanych czarnych oliwek
- 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
- 2 szklanki posiekanych pomidorów (mogą być z puszki, bez soku)
- 4 ząbki czosnku, posiekane
- 1 łyżka czerwonego octu winnego
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- oliwa
- sól, pieprz
Wyłóżcie ok. 2 łyżki przygotowanej komosy na środek liścia kapusty, zwińcie zawijając krawędzie boczne do środka. Przygotowane gołąbki ułóżcie na sosie pomidorowym, złączeniem do dołu. Duście pod przykryciem ok. 5-8 minut. Gołąbki podawajcie polane sosem, możecie posypać je dodatkowo miętą. Smacznego!
Mmmm... wyglądają przepysznie! aż ślinka cieknie!
OdpowiedzUsuńZachęcamy zatem do ich przygotowania :) Pozdrawiamy!
Usuń