Za oknami piękne babie lato, ostatnie podrygi grillowania na zewnątrz, w razie czego, patelnia grillowa równie dobrze spełni tu swoją rolę!
Składniki:
- 1 większy, dojrzały bakłażan, pokrojony wzdłuż, w plastry tej samej grubości
- sok z 1-2 limonek
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1-2 ząbki czosnku, wyciśnięte
- 1 łyżeczka posiekanego imbiru
- sól
- pieprz
- 1,5 łyżeczki sosu sojowego
- 2 łyżeczki miodu
- płatki chili do smaku
- garść posiekanego szczypiorku
Smacznie wygląda ten bakłażan ... Porywam :)
OdpowiedzUsuńSmacznego! :)
Usuńpieczony bakłażan zawsze będzie mi się kojarzył z Turcją...chętnie odtworzę ten smak zapiekając go w domu :) ta propozycja jest świetna :)
OdpowiedzUsuńCieszymy się, smacznego! :)
Usuń