Proste jest piękne i często smakuje najlepiej. Kupując inne ryby na obiad, zobaczyliśmy te małe, świeże okonki, które aż się prosiły o wrzucenie na patelnię. Składniki:
1/2 kg świeżych okoni
garść mąki
olej
cytryna
sól
Na patelni rozgrzejcie olej. Okonie posólcie, obtoczcie w mące. Usmażcie do zrumienienia, po 2-3 minuty z każdej strony. Polejcie sokiem z cytryny. Smacznego!
Pewnie z jeziora ;) A tak na poważnie, zakupiliśmy je w sklepie rybnym Nemo, w Szczecinie, ich strona na FB: https://www.facebook.com/pages/Sklep-Rybny-Nemo/265919810279389
Proste i smaczne. Chrupiące rybki i chłodne piwo :)
OdpowiedzUsuńO, tak! :)
Usuńnajlepszy sposób na takie rybcie :) z cytrynką mmm! piękne zdjęcie, aż mam ochotę chrupnąć ekran monitora
OdpowiedzUsuńDziękujemy i pozdrawiamy! :)
Usuńskad okonki?
OdpowiedzUsuńPewnie z jeziora ;) A tak na poważnie, zakupiliśmy je w sklepie rybnym Nemo, w Szczecinie, ich strona na FB: https://www.facebook.com/pages/Sklep-Rybny-Nemo/265919810279389
Usuń