niedziela, 12 kwietnia 2015

pieczone szparagi z jajkiem sadzonym i parmezanem


Zapraszamy na wiosenne śniadanie. Nie dość, że efektownie wygląda, to jego przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu.

Składniki:
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 2 jajka
  • masło do smażenia jajek
Rozgrzejcie piec do 180'C. Na blasze wyścielonej papierem do pieczenia wyłóżcie umyte i osuszone szparagi. Skropcie je oliwą, posólcie i popieprzcie do smaku. Pieczcie ok. 8-10 minut, w zależności od grubości szparagów. W międzyczasie na rozgrzanym maśle usmażcie jajka, jak już będą dochodziły, posypcie je parmezanem i przykryjcie patelnię, chwilę zapieczcie. Wyłóżcie jajka na upieczone szparagi. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz