Smakują zawsze, o każdej porze roku!
ciasto naleśnikowe:
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mleka
- kapka oleju
- szczypta soli
masa twarogowa:
- 200 g twarogu białego
- Klika łyżek śmietany, w zależności jak bardzo kremową masę lubimy
- kapka miodu
- nasiona z 1 laski wanilii
Wymieszajcie składniki ciasta naleśnikowego, usmażcie naleśniki na mocno rozgrzanej patelni. Połączcie ze sobą składniki masy twarogowej, którą posmarujcie naleśniki, zwińcie. Smacznego!
Wspaniałe naleśniki, uwielbiam takie :)
OdpowiedzUsuńNasze dzieci zajadają się takimi każdego tygodnia ;) Pozdrawiamy!
UsuńPysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńI korci, korci ;) Pozdrawiamy!
Usuń