Na przepis wpadliśmy w miesięczniku Zwierciadło, dodaliśmy od siebie czosnek i wyśmienita pasta gotowa!
Składniki:
- 3-4 starte na tarce marchewki,
- posiekana cebula,
- posiekany ząbek czosnku,
- 4 łyżki masła,
- 100 g przecieru pomidorowego,
- łyżeczka tymianku,
- łyżeczka oregano,
- sól,
- pieprz
Na patelni rozgrzejcie połowę masła. Dodajcie cebulę, czosnek i smażcie, aż cebula się zeszkli. Na patelnię wrzućcie startą marchew i duście ok. 10 minut. Następnie dodajcie pozostałe składniki. Dobrze wymieszajcie i duście, aż marchew zmięknie (ok. 10 minut). Zawartość patelni przełóżcie do miksera i zmiksujcie na gładką pastę. Smacznego!
Mniam, pyszna wegetariańska pasta :D Świetny pomysł :d
OdpowiedzUsuńOd kliku dni robimy ją codziennie :)
Usuńświetna pasta!
OdpowiedzUsuńBardzo! :)
UsuńBede musiala wyprobowac bo bardzo lubie pasty marchewkowe. Robilam kiedys z marchewki, kokosa i kaszy jaglanej :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie www.make-life-green.blogspot.com