czwartek, 27 sierpnia 2015

pasta marchewkowa z ziołami


Na przepis wpadliśmy w miesięczniku Zwierciadło, dodaliśmy od siebie czosnek i wyśmienita pasta gotowa!

Składniki: 
  • 3-4 starte na tarce marchewki,
  • posiekana cebula,
  • posiekany ząbek czosnku,
  • 4 łyżki masła,
  • 100 g przecieru pomidorowego,
  • łyżeczka tymianku,
  • łyżeczka oregano,
  • sól,
  • pieprz


Na patelni rozgrzejcie połowę masła. Dodajcie cebulę, czosnek i smażcie, aż cebula się zeszkli. Na patelnię wrzućcie startą marchew i duście ok. 10 minut. Następnie dodajcie pozostałe składniki. Dobrze wymieszajcie i duście, aż marchew zmięknie (ok. 10 minut). Zawartość patelni przełóżcie do miksera i zmiksujcie na gładką pastę. Smacznego!



5 komentarzy:

  1. Mniam, pyszna wegetariańska pasta :D Świetny pomysł :d

    OdpowiedzUsuń
  2. Bede musiala wyprobowac bo bardzo lubie pasty marchewkowe. Robilam kiedys z marchewki, kokosa i kaszy jaglanej :-)

    Zapraszam do siebie www.make-life-green.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń