Dobra, sycąca buła pełna dobroci nie jest zła!
- 2 piersi z kurczaka,
- 2 bagietki
- 1/2 szklanki pasty pomidorowej z boczkiem, przepis TU
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- łyżeczka soli,
- łyżeczka pieprzu,
- 6 plastrów boczku,
- garść szpinaku,
- kilka suszonych pomidorów,
- garść startego parmezanu,
Zwiększcie temperaturę do 200 stopni. Na tej samej blasze, na której piekliście piersi ułóżcie boczek. Blachę z boczkiem włóżcie na najwyższą półkę i pieczcie 10-12 minut. Upieczony boczek przełóżcie na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Bagietki przekrójcie wzdłuż. Jeśli zamierzacie zjeść jej bezpośrednio po przygotowaniu, możecie podpiec je chwilę w piekarniku.
Przekrojone bagietki posmarujcie pastą z pomidorów. Na dolnych połówkach ułóżcie liście szpinaku, suszone pomidory, parmezan, boczek, plastry kurczaka, posypcie świeżo zmielonym, czarnym pieprzem, ułóżcie pozostałe liście szpinaku i przykryjcie drugą połową bagietki. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz