Sezon na figi w pełni, grzech nie skorzystać, działamy!
Składniki:
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka masła
- 4 świeże figi + 2 do podania
- sól, pieprz
- 1 szklanka śmietany, 30%
- sok z 1/2 cytryny
- 100 g prosciutto, pokrojonego w plastry
- garść parmezanu
- 250 g makaronu jaki lubicie, my użyliśmy rigatoni
- garść rukoli
W międzyczasie ugotujcie makaron wg przepisu na opakowaniu.
Odcedźcie makaron, dodajcie go do sosu, wymieszajcie. Wyłóżcie na talerze. Dodajcie rukolę, pokrojone, świeże figi, prosciutto i parmezan. Smacznego!
Kocham sezon na figi!
OdpowiedzUsuńWspaniałe danie!
:)
Pycha
OdpowiedzUsuńCieszymy się, że smakował :)
Usuń