Świetna, lekka przystawka. Kwaśny sos z dodatkiem chili rewelacyjnie podkręca smak dyni.
Składniki:
- 1/2 dyni hokkaido, pokrojonej w księżyce
- oliwa
- 1 łyżeczka kuminu
- sól, pieprz
- 1 łyżka skórki startej z limonki
- 1 papryczka chili, posiekana
- garść sezamu, uprażonego na suchej patelni
sos:
- 1/2 szklanki jogurtu
- sok z 1 limonki
- 1 łyżka posiekanej mięty + kilka liści do podania
- sól, pieprz
Wyłóżcie dynię, polejcie sosem, posypcie sezamem, usmażonym chili, miętą i skórką z limonki. Smacznego!
Kocham dynię, z wielką chęcią takie coś przygotuję. :) Zapraszam na swój blog kulinarny. :) https://jaglusia.wordpress.com/
OdpowiedzUsuń