Wraz z pojawieniem się wiosny wzmaga się potrzeba zjedzenia czegoś zielonego, chrupiącego. Ta sałatka świetnie zaspokoi te potrzeby :)
Składniki:
- 2 garści liści jarmużu,
- 1 zielone jabłko, pozbawione nasion, pokrojone w cienkie plastry
- garść posiekanych migdałów
- garść posiekanych orzechów włoskich
- starty parmezan
- 1/4 szklanki oliwy
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- sól, pieprz
Przełóżcie liście jarmużu do miski, skropcie je oliwą, wetrzyjcie palcami oliwę w liście. Dołóżcie jabłka, orzechy, wymieszajcie. Połączcie składniki sosu, wymieszajcie. Wyłóżcie na talerze, posypcie parmezanem i polejcie sosem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz