Pomysł kolorowego carpaccio narodził się przed jedną z kolacji wege. Danie zasmakowało nam bardzo, więc się nim dzielimy. I znów wygrywa prostota!
Składniki:
- 1-2 buraki, klasyczne, żółte (Boldor) czy też w paski (Tonda di Chioggia)
- 1-2 marchewki, klasyczna, żółta (Mello Yello), fioletowa (Deep Purple)
- 1 topinambur
- 2-3 rzodkiewki
- 1 biała rzepa
- liście botwinki
- garść uprażonych orzeszków piniowych
- oliwa orzechowa
- sól, pieprz
Piekne, proste i smaczne, czego chciec wiecej :)
OdpowiedzUsuńNic! ;) Pozdrawiamy!
UsuńA gdzie w Szczecinie można nabyć takie piękne buraki i marchewki?
OdpowiedzUsuńA w Selgrosie :) Polecamy! Mają duży wybór kolorowych buraków i marchewek :)
UsuńBez żadnego smażenia, gotowania, tak na surowo???
OdpowiedzUsuńTak, tak na surowo! :)
Usuń