Bób ląduje u nas codziennie w lodówce, a pomysły na jego wykorzystanie się nie kończą! Ostatnio wrzuciliśmy go do makaronu, do tego parmezan, kapka oliwy i siódme niebo w gębie gotowe!
Składniki:
- 200-250 g makaronu jaki lubicie, użyliśmy spaghetti
- 1 szklanka bobu
- 1/2 szklanki startego parmezanu + dodatkowo do podania
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
- oliwa do podania
- płatki chili (opcjonalnie)
Na głębokiej, rozgrzanej patelni, rozpuśćcie 1 łyżkę masła, dodajcie pieprz, chwilę smażcie, dodajcie wodę z gotowania makaronu i pozostałe masło. Dodajcie ugotowany makaron i parmezan, wymieszajcie do połączenia składników. Dodajcie bób, wymieszajcie. Wyłóżcie na talerze, posypcie pozostałym parmezanem i skropcie oliwą. Jeśli macie ochotę, dodajcie płatki chili. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz