sałata z bobem, pieczonymi szparagami i parmezanem
Zielono nam! I za to kochamy lato!
Składniki:
- garść ulubionej sałaty
- garść rukoli
- kilka liści pachnotki
- 200 g ugotowanego i obranego bobu
- 500 g zielonych szparagów,
- parmezan
- oliwa
- sok z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- sól, pieprz
Rozgrzejcie piec do 180'C. Oderwijcie zdrewniałe końcówki od szparagów, ułóżcie na blaszce. Skropcie oliwą, posólcie i popieprzcie. Pieczcie ok 8 minut. Odstawcie do wystygnięcia, pokrójcie na mniejsze kawałki. W misce wymieszajcie ze sobą zieleninę, bób, szparagi.Skropcie oliwą z dodatkiem soku z cytryny, miodu, soli i pieprzu. Wyłóżcie na talerze i posypcie parmezanem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz