wtorek, 16 lipca 2019

pomidorowa zupa z makaronem, pesto i cieciorką


Gotujemy gar i jemy kilka dni. Uwielbiamy!

Składniki: (4 porcje)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 łodygi selera naciowego, posiekane
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 puszka cieciorki
  • 150 g makaronu orzo (kształt ryżu)
  • 700 ml wywaru warzywnego
  • 2 łyżki bazyliowego pesto, przepis TU
Na rozgrzaną głęboką patelnie wlejcie 1 łyżkę oliwy, wrzućcie cebulę i seler, smażcie 10-12 minut, dodajcie czosnek, smażcie dodatkową minutę, dodajcie pozostałe składniki (bez pesto i oliwy), zagotujcie. Zmniejszcie ogień, gotujcie ok. 8-10 minut, aż makaron będzie al'dente. Nalejcie zupę do misek, skropcie oliwą i dodajcie pesto. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz