W weekend poświęcamy śniadaniom trochę więcej czasu :) Jemy je potem dłużej, delektując się, popijając kawą...polecamy ten stan!
Składniki: (4 porcje)
- 200 g jarmużu
- 2 duże pęczki natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- łyżka kaparów
- czerwony pieprz
- odrobina curry
- 1/2 szklanki wywaru warzywnego
- 4 jaja
- szklanka jogurtu greckiego
- do posypania trochę sera koziego, fety lub innego Waszego ulubionego sera
- sól, pieprz
- oliwa
- chlebki pita lub naan przepisy TU i TU
Do miksera wrzućcie jarmuż, pietruszkę, czosnek, kapary, pieprz i curry. Zmiksujcie pulsacyjnie, konsystencja sosu powinna przypominać pesto. Rozgrzejcie oliwę na patelni i przełóżcie na nią sos. Smażcie przez chwilę. Przyprawcie solą, Dodajcie trochę wywaru i dobrze wymieszajcie, sos nie może być zbyt rzadki.
Zmniejszcie ogień i wbijcie na patelnię z sosem 4 jajka (wcześniej zróbcie małe zagłębienia w sosie)
Smażcie jajka, aż zetną się tak jak lubicie. Podawajcie z jogurtem i serem. Smak!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz