Zrobicie ją w 10 minut, ale smak zapamiętacie na dłużej :)
Składniki (4 porcje):
- 4 figi, pokrojone w ćwiartki
- 2 gruszki, pokrojone w plastry (użyliśmy konferencji)
- 200-300 g liści szpinaku i rukoli (lub innej zieleniny jaką lubicie)
- 1/2 szklanki pokruszonego koziego sera, jak nie lubicie, wymieńcie go na fetę
dressing:
- 1 łyżka skórki startej z cytryny
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 1/4 szklanki soku z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- 1/4 oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Wymieszajcie składniki dressingu. Wyłóżcie na talerze szpinak i rukolę, ćwiartki fig, gruszkę, skropcie dressingiem, wymieszajcie. Dodajcie pokruszony ser. My swoją pałaszowaliśmy z podpieczoną ciabattą, jako danie obiadowe. Smak!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz