czwartek, 12 września 2019

tortilla a'la pizza z figami, jabłkiem, kozim serem i oliwą truflową


Nie macie czasu na stanie w garach, a zjedlibyście w końcu coś innego na śniadanie? :)

Składniki (2 osoby):
  • 1 placek pełnoziarnistej tortilli
  • 2-3 figi, pokrojone w ósemki
  • 1 jabłko, obrane i pokrojone w plastry
  • sok z cytryny
  • kilka liści szpinaku
  • kilka liści rukoli
  • garść orzechów jakie lubicie, my użyliśmy nerkowca, uprażonych na suchej patelni
  • 30-50 g sera koziego
  • 1 łyżka oliwy truflowej
  • pieprz


Cząstki jabłka skropcie sokiem z cytryny. Do pieca rozgrzanego do 180'C wrzućcie na 5 minut placek tortilli, wyjmijcie. Przekrójcie placek na 6 części. Na każdą wyłóżcie liście szpinaku, rukoli, cząstkę jabłka, figę, posypcie orzechami i pokruszonym serem, popieprzcie do smaku i doprawcie oliwą. Smak!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz